De zoetste blog van Vlaanderen

Wentelteefjes

Een erg lekker gerecht voor de lunch zijn wentelteefjes. Het leuke aan wentelteefjes is dat ze helemaal niet moeilijk zijn om zelf te maken. Onlangs heb ik ze nog gemaakt en ze waren super lekker. Is bovendien ook comfort food! Bij deze mijn recept voor vier personen.

Dit heb je nodig:

8 boterhammen (of 10, naar eigen keuze)

3 eieren

150 ml melk

40 gram suiker

1 zakje vanillesuiker

4 el boter (of margarine)

100 gram paneermeel

Zo ga je te werk:

Snij eerst en vooral alle korsten af van de boterhammen. Snij vervolgens alle boterhammen diagonaal door. Leg ze even aan de kant en klop ondertussen de eieren, de melk, de suiker en de vanillesuiker door elkaar. Eens je hiermee klaar bent doe je het geheel in een diep bord. Op een plat bord doe je wat paneermeel. Nu kun je de gesneden boterhammen in het mengsel weken en nadien door het paneermeel halen. Zet het vuur aan en smelt wat boter in de pan om er de wentelteefjes aan twee kanten mooi lichtbruin te bakken. Laat ze nadien even afkoelen en bestrooi ze met kaneel of suiker, wat je zelf kiest.



Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *