De zoetste blog van Vlaanderen

Deze 5 gerechten moet je eten in Frankrijk

Frankrijk is een ontzettend populair vakantieland. Dat heeft natuurlijk in eerste instantie te maken met de prachtige omgeving van het land. Natuurlijk hebben ook de zon, zee en strand daar mee te maken. Verder heeft het land bijzondere steden waar je vele bezienswaardigheden vindt. Een ander aspect in Frankrijk waar veel mensen tijdens hun vakantie van genieten is de bijzondere keuken. We bespreken hieronder vijf typische Franse gerechten.

Salade Niçoise

Een overheerlijke maaltijdsalade die gemaakt wordt in de stad Nice. Er zijn overigens door heel Frankrijk verschillende varianten van deze salade te vinden, al blijven de belangrijkste ingrediënten hetzelfde: groenten, olijven, eieren en meestal tonijn of kip. Deze overheerlijke Caesar Salad is echter vooral bijzonder vanwege het overheerlijke sausje dat eroverheen wordt gegoten.

Escargots

Als je het over Franse gerechten hebt, kun je simpelweg niet onder Escargots uit. Slakken zijn in Frankrijk een delicatesse en worden dan ook veelvuldig gegeten. Uiteraard kunnen ze op talloze verschillende manieren worden bereid, waardoor de smaak ook erg uiteen kan lopen. Mensen die nog nooit slakken hebben gegeten, deinzen er vaak voor terug maar dat is absoluut niet. Pas wanneer je Escargots zelf hebt geproefd, begrijp je waarom de Franse bevolking er zo gek op is en ben je de rest van je leven verkocht!

Le fromage

Klinkt natuurlijk een beetje afgezaagd maar kaas speelt een ontzettend belangrijke rol in de eetcultuur van Frankrijk. In elke restaurant is het de gewoonste zaak van de wereld om tijdens of vlak na het eten een kaasplankje te bestellen. Ook bij mensen thuis is een kaasplank vaak een belangrijk onderdeel van de maaltijd. Je vindt hierop allerlei soorten kaas, waarvan de meesten hun oorsprong wel in Frankrijk hebben. Zoals bijvoorbeeld de Franse brie of de wereldberoemde camembert. Onder het genot van een wijntje is zo’n kaasplankje heerlijk.

Quiche Lorraine

Het maken van een goede quiche is een Frankrijk tot een specialiteit verheven. De Quiche Lorraine is zo’n typisch Frans gerecht waar je bij elke hap van geniet. Vooral in Parijs is dit een ontzettend populair gerecht. Je kunt deze overal in de restaurants bestellen. Ook in andere grote steden kom je de Quiche Lorraine veelvuldig tegen. Op het platteland is die kans wat kleiner. Maar je kunt de quiche natuurlijk ook gewoon zelf maken!

Steak au poivre

Met name in het zuiden van Frankrijk is de Steak au poivre een specialiteit. Wanneer je op vakantie met de auto bent in Frankijk, moet je dit gerecht echt een keer geproefd hebben. Het staat voor alles waar de Franse keuken bekend om staat: smaakvol, uitgebreid en bereid met Franse ingrediënten. Er wordt voor de steak namelijk gebruik gemaakt van filet mignon en ook de bijbehorende cognacsaus is typisch Frans. Meestal wordt het geserveerd met verse groenten en friet. Het zal lastig zijn om een restaurant in Frankrijk te vinden waar de Steak au poivre niet op de menukaart staat. Vaak wordt er wel gevarieerd met de saus en de bijgerechten.Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *