De zoetste blog van Vlaanderen

Drie typische Italiaanse gerechten

Naast koken is ook reizen een zeer grote passie van mij. Persoonlijk vind ik het erg leuk om verschillende culturen te ontdekken en nieuwe gebieden te verkennen waar ik nog nooit eerder geweest ben. Maar wanneer ik op reis ben, probeer ik ook steeds mijn passie voor koken te betrekken in het hele verhaal. Telkens wanneer ik op reis ben in een ander land, dan probeer ik enkele van de meest typische gerechten uit en kijk ik wat ik er in België mee kan doen. Vaak belanden de recepten van deze ingrediënten dan ook in mijn dikke map met recepten.

Een van mijn favoriete landen om op reis te gaan is Italië. Als sinds ik een kind was ben ik erg gefascineerd door de vele dingen die Italië te bieden heeft. Naast de vele bezienswaardigheden met een historische achtergrond, is er natuurlijk ook nog de super lekkere en bovendien erg gevarieerde keuken. In Italië heb je wel meerdere traditionele gerechten, maar de onderstaande drie gerechten heb ik persoonlijk uitgetest.

Focaccia

Net als Turkije heeft ook Italië zijn eigen variant van het brood. In Italië is Foccacia een erg gekend type brood en is net als de Turkse variant een plat brood. De naam van het brood is naar alle waarschijnlijkheid afkomstig van het Latijnse woord “focus”, wat haard betekent. De bodem van het brood is gemaakt van deeg en is iets dikker van de bodem van een pizza. Verder bestaat het brood uit gluten, olie, water, suiker, zout en natuurlijk gist. Typisch is dat het brood besprenkeld wordt met olijfolie, om het een typische smaak te geven.

Tiramisu

Een van de meest lekkere desserts is tiramisu. De naam alleen al van het dessert vind ik zeer leuk gevonden. Tiramisu betekent namelijk letterlijk “trek mij omhoog”. Het is dus een dessert dat ervoor zorgt dat je jou meteen beter zal voelen. Tiramisu wordt gemaakt van biscuit, cacao, mascarpone, koffie en ei. Net als een lasagne bestaat tiramisu uit verschillende lagen. Bovenaan ligt er een dikke laag cacaopoeder om het geheel af te werken.

 

Panna cotta

Een typische Italiaanse dessert is Panna Cotta. De vertaling van Panna Cotta is letterlijk “gekookte room”. Niet alleen in Italië, maar ook in heel wat restaurants bij ons wordt het dessert op de menukaart gezet. Panna Cotta wordt gemaakt door een mix van room, melk, suiker en gelatine. Alle ingrediënten worden samen gekookt en eens het geheel afgekoeld is, wordt er gelatine aan toegevoegd, zodat het geheel zijn vorm behoudt nadat het afgekoeld is.

Om Panna cotta echt af te werken kun je er rode vruchten bij serveren, of karamel of chocolade.Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *