De zoetste blog van Vlaanderen

Drie typische Franse gerechten

Naast koken is ook reizen een zeer grote passie van mij. Persoonlijk vind ik het erg leuk om verschillende culturen te ontdekken en nieuwe gebieden te verkennen waar ik nog nooit eerder geweest ben. Maar wanneer ik op reis ben, probeer ik ook steeds mijn passie voor koken te betrekken in het hele verhaal. Telkens wanneer ik op reis ben in een ander land, dan probeer ik enkele van de meest typische gerechten uit en kijk ik wat ik er in België mee kan doen. Vaak belanden de recepten van deze ingrediënten dan ook in mijn dikke map met recepten.

Onlangs ben ik op reis geweest naar Frankrijk. Inderdaad, het land van lekker eten en drinken. Daar heb ik drie verschillende gerechten uitgeprobeerd, die er gekend staan als traditionele gerechten.

Soufflé

Iets wat ik persoonlijk erg lekker vind, is een soufflé. Dit is één van de meest typische gerechten uit de Franse keuken, en eigenlijk niet zo eenvoudig om klaar te maken. Een echte, traditionele soufflé bestaat uit een mix van opgeklopt eigeel met verschillende andere ingrediënten, en tot slot wordt ook nog het eiwit aan het mengsel toegevoegd. Dat laatste zorgt ervoor dat de soufflé in z’n geheel toeneemt en dus zeer luchtig wordt.

Crème brûlée

Naast de Dame Blanche is de crème brûlée één van de mest populaire desserts. Een echte traditionele versie van de crème brûlée bestaat uit een mengeling van room, suiker, eieren en vanille. Over deze mix wordt er ook nog een laag suiker gelegd die vervolgens verbrand wordt, vandaar de naam crème brûlée.

Naast de traditionele versie van de crème brûlée bestaat er ook nog een Catalaanse variant, crema catalana, die traditioneel geserveerd wordt op 19 maart.

Quiche Lorraine

Een Quiche Lorraine is een zogenaamde hartige taart. Dit betekent dat je deze taart ook als lunch of avondeten kunt opeten. Deze hartige taart is, zoals het recept voorschrijft, gemaakt met een zanddeegbodem van bloem, water en boter. Deze bodem wordt vervolgens opgevuld met een luchtige opgeklopte mix van eieren en room. Het meest typische aan een Quiche Lorraine zijn de groenten, het vlees (of vis) en de kaas die aan de opgeklopte mix worden toegevoegd. Je bepaalt zelf of je de quiche warm of koud wil opdienen.Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *